Візуалізація навчального матеріалу з використанням технології скрайбінг у професійній діяльності вчителя.

Житєньова, Наталя Василівна (2016) Візуалізація навчального матеріалу з використанням технології скрайбінг у професійній діяльності вчителя. Науковий журнал Фізико-математична освіта (1(7)). с. 39-47.

[thumbnail of Zhytienova_Journal_FMO.pdf]
Перегляд
Текст
Zhytienova_Journal_FMO.pdf

Download (969kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://fmo-journal.fizmatsspu.sumy.ua

Анотація

Статтю присвячено теоретико-практичним аспектам використання технології скрайбінгу для візуалізації навчального матеріалу у професійній діяльності майбутнього вчителя. Розглянуто та проаналізовано види скрайбінгу, як технології, яка є продуктивною для швидкого і ефективного засвоєння інформації в умовах колосального зростання її обсягу і кількості. Розглянуто переваги застосування зазначеної технології в освітньому процесі, відображено необхідність формування особливих вмінь візуалізації навчальної інформації. Проведено аналіз якостей, які повинна мати сучасна людина, щоб стати успішним і затребуваним фахівцем, побудувати кар'єру, в нову, що настала слідом за інформаційною епоху. Показано, що подання навчальної інформації, реалізоване на базі сучасних технологій візуалізації, сприяє підвищенню пізнавальної активності учнів, виконує не лише ілюстративну функцію, але й набуває нових якостей, суттєво розширює сферу продуктивного застосування візуалізації у навчальному процесі, створюючи передумови для підвищення його ефективності й результативності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: навчальний процес; технології візуалізації; скрайбінг; професійна діяльність учителя; інформаційно-комунікаційні технології; фасилітація;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ цифровізації освіти
Користувач, що депонує: Користувачі 1879 не знайдено.
Дата внесення: 28 Вер 2016 09:55
Останні зміни: 28 Вер 2016 09:55
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/15119

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу