Еволюція економічної категорії фінансові ресурси

Зеліско, Інна Михайлівна (2016) Еволюція економічної категорії фінансові ресурси Innovations in science and education : challenges of our time.

[thumbnail of I_zelisko_MS_FITU_.pdf]
Перегляд
Текст
I_zelisko_MS_FITU_.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

У статті розглядається еволюція економічної категорії «фінансові ресурси» в контексті розуміння понять «економічна категорія», «фінанси» та «ресурси» та виявлено залежність сформульованих визначень від фінансових відносин, що склалися в суспільстві, економічного стану та рівня розвитку країни, моделі фінансових відносин в суспільстві. Визначено вагомість і значимість фінансових ресурсів в соціально-економічному розвитку країни та в управлінні діяльністю підприємств. Виявлено, що зміна ролі фінансових ресурсів в ринковій економіці, пов’язана із відірваністю їх руху від матеріально-речового відтворення, що призводить до фінансових кризових явищ на локальному та глобальному рівнях. На противагу існуючим дослідженням, комплексний підхід до розгляду сутності економічної категорії «фінансові ресурси економічних суб’єктів» уможливлює виділення їх функцій.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: економічна категорія; фінансові ресурси; ліквідність; суспільне відтворення; економічні відносини; фінансові відносини; фінансовий механізм.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Збірники наукових праць
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: професор Андрій Юрійович Рамський
Дата внесення: 02 Груд 2016 09:33
Останні зміни: 02 Груд 2016 09:33
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/17512

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу