Особливості реагування на стресові події хворих з фінкціональними порушеннями ритму серця

Лебідь, Неля Костянтинівна (2009) Особливості реагування на стресові події хворих з фінкціональними порушеннями ритму серця Психологічні перспективи. с. 30-39.

[thumbnail of N_Lebid_PP_NDLRL_IPSP.pdf]
Перегляд
Текст
N_Lebid_PP_NDLRL_IPSP.pdf

Download (325kB) | Перегляд

Анотація

Стрес проявляється через емоції, які біологічно, у процесі еволюції, закріпилися як спосіб підтримування життєвого процесу на оптимальному рівні. Занадто сильні емоції, якщо вони відредаговані неадекватно, змінюють функціональність систем організму, що в разі тривалості процесу може призвести до хвороби. Специфіка емоційного реагування на стресові події у хворих з функціональними порушеннями ритму серця проявляється в значній вираженості емоцій горя, подиву, страху; слабкому усвідомленні і блокуванні адаптивних базових емоцій – прийняття (задоволення), радості, відрази; придушенні гніву, який акумулюється як відповідь на зовнішні обставини, і спрямуванні його руйнівної сили всередину, аж до виникнення симптомів дисфункції.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Базові емоції; стресова ситуація; функціональні порушення ритму серця; психосоматика
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > ННЦ розвитку персоналу та лідерства
Користувач, що депонує: Неля Лебідь
Дата внесення: 10 Січ 2017 08:47
Останні зміни: 10 Січ 2017 08:47
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/18647

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу