Енциклопедія полону: українська Tuchola

Срібняк, Ігор Володимирович (2017) Енциклопедія полону: українська Tuchola Одноосібна. Міжнародний науково-освітній консорціум імені Люсьєна Февра, Київ-Париж.

[thumbnail of I_Sribniak_EPUT_IFF_KVI.pdf]
Перегляд
Текст
I_Sribniak_EPUT_IFF_KVI.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

У монографії на основі залучення широкого кола архівних джерел комплексно відтворено історію функціонування громади полонених старшин-українців Української Галицької Армії в таборі Тухоля (Польща) у другій половині 1920-1922 рр. Проаналізовано основні прояви життєдіяльності полонених старшин, їх моральний стан, умови перебування, режим утримання, основні напрями культурно-освітньої та національно-організаційної роботи. Дана характеристика діяльності українських таборових організацій та гуртків, заснованих полоненими, що уможливило здійснити цілісну реконструкцію таборового повсякдення вояцтва УГА.

Тип елементу : Монографія (Одноосібна)
Додаткова інформація: Монографія містить нарис життя і діяльності четаря УГА Осипа Мельниковича, що був підготовлений автором за допомогою його доньки Дарії Мельникович (довголітнього бібліотекаря Української Бібліотеки імені Симона Петлюри в Парижі). У додатках до монографії також наведено "Списoк стaршин УГA – пoлoнeних у тaбoрі ч.7 в Tухoлi", який був підготовлений проф. д-ром габл. Омеляном Вішкою.
Ключові слова: Полон; табір; старшина; барак; гурток; освіта; Українська Галицька Армія;Тухоля; Польща.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 10 Серп 2017 11:16
Останні зміни: 30 Лист 2018 08:31
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/18844

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу