Феномен Великої французької революції у художньому вимірі сучасної української мандрівної прози (на прикладі нарису О. Дробахи «Українські таємниці Франції»)

Розінкевич, Наталія Василівна (2017) Феномен Великої французької революції у художньому вимірі сучасної української мандрівної прози (на прикладі нарису О. Дробахи «Українські таємниці Франції») Синопсис: текст, контекст, медіа (2).

[thumbnail of N_Rozinkevych_Sunopsus_2.pdf]
Перегляд
Текст
N_Rozinkevych_Sunopsus_2.pdf

Download (416kB) | Перегляд

Анотація

У статті розглянуто, як сучасний український автор О. Дробаха у історико-літературному мандрівному нарисі «Українські таємниці Франції» прослідковує глибинно-філософський смисл суспільних змін у житті європейських людей XVIII ст., які не могли не вплинути на національний вимір українців та досліджує феномен Великої французької революції на тлі загального розвитку українського суспільства. Через призму не спотвореного імперсько-колоніальним дискурсом образу Наполеона Бонапарта письменник висвітлив тему ролі особистості в історії.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: мандрівний нарис; Наполеон Бонапарт; трансгресія
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Циклова комісія української мови та літератури
Користувач, що депонує: Наталія Василівна Розінкевич
Дата внесення: 27 Лист 2017 11:27
Останні зміни: 26 Груд 2017 07:33
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/21335

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу