"Інтеграція України в європейську банківську систему: очищення, перезавантаження та "Базель III"

Рамський, Андрій Юрійович та Лойко, Валерія Вікторівна та Соболєва-Терещенко, Олена Анатоліївна (2017) "Інтеграція України в європейську банківську систему: очищення, перезавантаження та "Базель III" Banks and Bank Systems, (12(4)). с. 163-174. ISSN 1816-7403 (print), 1991-7074 (on line)

[thumbnail of BBS_2017_04cont_Ramskyi.pdf]
Перегляд
Текст
BBS_2017_04cont_Ramskyi.pdf

Download (368kB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://businessperspectives.org/journals/banks-an...

Анотація

Актуальність питання пов'язана з змінами бізнес-середовища українських банків, беручи до уваги вплив внутрішньої та світової фінансової нестабільності та здійснення нормативно-правової бази для банківського регулювання РФ Національний банк України відповідно до Базельського комітету з питань банківської справи Наглядові рекомендації. Головна мета цього дослідження - проаналізувати ступінь виконання та дотримання правил Базель III на українській мові банківська система. Провести дослідження, нормативні та законодавчі документи Національний банк України, Базельські угоди, статистичні дані українських банків та Національний банк України. З цією метою аналіз основних показників фінансової стабільності українських банків у 2014-2017 роках. Таким чином, посткризові регуляторні зміни спрямовані на відновлення стабільності банків. Результати Схоже, можна припустити, що банківські регуляторні зміни можуть бути репресивними, наприклад, прибирання і оптимізація банківської системи як ефективного інструменту антикризового управління. В результаті було зроблено висновок, що банки з іноземним капіталом є найбільш стабільними в Росії банківська система України у порівнянні з вітчизняними банками.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Базель; банківська система; банки; банківське регулювання; криза; управління ризиками; діяльність банків; ефективність банківської діяльності; Національний банк України
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Scopus
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: Марія Юріївна Фещук
Дата внесення: 26 Груд 2017 13:30
Останні зміни: 06 Січ 2018 19:35
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22430

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу