Хата моя, біла хата, символ тепла й доброти...

Дем'яненко, Світлана Іванівна (2014) Хата моя, біла хата, символ тепла й доброти... Українське слово і сучасність (4). с. 9-23.

[thumbnail of S_Demyanenko_USS_4_IS_UKKUBG.pdf]
Перегляд
Текст
S_Demyanenko_USS_4_IS_UKKUBG.pdf

Download (3MB) | Перегляд

Анотація

Мета статті: - розкрити давню історію спорудження житла на Україні, його архітектурні особливості; - відтворити в пам’яті і систематизувати знання вихованців про символіку людського житла як сімейного вогнища, про такий вид колективної праці як «толока»; - ознайомити із обрядами й повір’ями, пов’язаними з будівництвом садиби; художніми творами, в яких оспівується батьківська хата; - спонукати молодь до осмислення ролі житла як важливого елементу матеріальної та духовної культури нашого народу; - виховувати шанобли-ве ставлення до помешкання, відчуття «рідного гнізда»,повагу до батьків, рідних; - прищеплювати любов до рідного краю, до минулого та сьогодення, бажання сповідувати кращі ці українські традиції.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: історія спорудження житла на Україні;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Циклова комісія української мови та літератури
Користувач, що депонує: Дмитро Євгенович Цупріков
Дата внесення: 27 Серп 2015 06:25
Останні зміни: 06 Січ 2016 09:44
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10160

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу