Класичний костюм в європейській моді ХІХ - початку ХХІ століття: еволюція форм і художньо - стильові особливості

Кротова, Тетяна Федорівна (2015) Класичний костюм в європейській моді ХІХ - початку ХХІ століття: еволюція форм і художньо - стильові особливості EngD thesis, Львівська національна академія мистецтв.

[thumbnail of Автореферат.pdf]
Перегляд
Текст
Автореферат.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Мистецтво костюма XXI ст. орієнтоване на широкі стильові та образні межі, що можна пояснити зростанням і змінами характеру потреб людини. Час і стрімкий розвиток суспільства вносять відповідні корективи і новації в моду, але численна кількість її споживачів сьогодні надає перевагу класичним формам одягу, отже, це спонукає до дослідження особливостей художньої структури класичного костюма, варіантів композиційних рішень і способів використання засобів виразності, пов'язаних із матеріалом, конструкцією, кольором, декором.Сучасні модні тенденції щодо класики у костюмі пере¬творюються у практиці моделювання, зумовлюючи нове звучання цього стилю з типовими та ускладненими формами, збагачення його новими елементами, котрі інтерпретують ідеї класики у різних формотворчих, фактурних, кольорових та інших поєднаннях і комбінаціях. Отож, дослідження еволюції форм і художньо-стилістичних особливостей класичного костюма не може обмежуватися лише структурами у «чистому» стилі, а спонукає до нового розуміння проявів полістилізму як до складових образу. Актуальність дослідження еволюції форм класичного костюма, а також їх взаємодії з іншими стилями зумовлена не лише науковими інтересами, а й необхідністю виявлення стану затребуваності класики в усіх її проявах сьогодні як найстабільнішої форми у моді з метою використання історичного досвіду в практиці сучасного моделювання.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (EngD)
Ключові слова: класичний костюм; еволюція стилю; форма; крій; декор;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради у інших ВНЗ
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра дизайну
Користувач, що депонує: Олена Павлівна Довгалюк
Дата внесення: 21 Груд 2016 12:02
Останні зміни: 21 Груд 2016 12:02
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10261

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу