Порівняльна педагогіка в контексті розвитку освітології

Сисоєва, Світлана Олександрівна (2015) Порівняльна педагогіка в контексті розвитку освітології The advanced science journal (4). с. 82-88.

[thumbnail of Sisoeva-_Svetlana.pdf]
Перегляд
Текст
Sisoeva-_Svetlana.pdf

Download (285kB) | Перегляд

Анотація

У статті розглядається об’єкт, предмет, мета, статус та завдання порівняльної педагогіки в контексті становлення і розвитку наукового напряму інтегрованого дослідження сфери освіти – освітології; показа- но, що освітологія сприяє переосмисленню місця порівняльної педагогіки у науковому освітньому просторі, а освітологічний підхід дозволяє подолати у порівняльних дослідженнях дисциплінарні бар’єри і вийти на більш високий продуктивний рівень, який забезпечує методологія міждисциплінарного та мультидисциплінарного підходів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: порівняльна педагогіка; компаративістика; освітологія; дисциплінарний підхід; міждисциплінарний підхід; мультидисциплінарний підхід.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > РИНЦ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ освітології
Користувач, що депонує: Світлана Олександрівна Сисоєва
Дата внесення: 30 Вер 2015 13:00
Останні зміни: 30 Вер 2015 13:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10304

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу