Совість як моральний регулятор у контексті виховання моральної особистості у творчості Дж.Р. Р. Толкіна

Лабунець, Юлія Олегівна (2015) Совість як моральний регулятор у контексті виховання моральної особистості у творчості Дж.Р. Р. Толкіна Science and Education a New Dimension. Pedagogy and Psychology, ІІІ (36). с. 7-10.

[thumbnail of Y_Labunets_SEND_15_FLMD_PI.pdf]
Перегляд
Текст
Y_Labunets_SEND_15_FLMD_PI.pdf

Download (3MB) | Перегляд

Анотація

У статті висвітлена важливість використання совісті як ефективного морального регулятора в процесі імплементації концепції виховання моральної особистості Дж. Р. Р. Толкіна, яка ґрунтується на вихованні і формуванні моральної особистості та впливі його літературних творів на даний процес (на прикладі використання трилогії «Володар кілець» і твору «Хоббіт, або туди і назад»). Для виконання цього завдання автор надає огляд поняття «совість» в цілому та в контексті особливого освітнього інструменту з регулятивною функцією у вихованні моральної особистості. Особливості використання совісті як морального регулятор педагогом у реалізації формування моральної особистості описано з демонстрацією правил і способів ефективного використання.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: моральна особистість; творчість Дж. Р. Р. Толкіна; совість; виховання моральної особистості; моральні регулятори
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов та методик навчання
Користувач, що депонує: Ю.В. Руднік
Дата внесення: 20 Січ 2016 12:59
Останні зміни: 20 Січ 2016 12:59
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/13364

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу