Автореферат - Інтратекстові описи інтер’єру в англомовному художньому дискурсі (на матеріалі прозових творів ХІХ – ХХ ст.)

Бірюкова, Діана Валеріївна (2016) Автореферат - Інтратекстові описи інтер’єру в англомовному художньому дискурсі (на матеріалі прозових творів ХІХ – ХХ ст.) PhD thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Автореферат_ Бірюкова.pdf]
Перегляд
Текст
Автореферат_ Бірюкова.pdf

Download (333kB) | Перегляд

Анотація

Дисертаційну роботу присвячено вивченню когнітивних і комунікативних особливостей композиційно-мовленнєвої форми "опис інтер’єру", а також засобів її вербального оформлення у сучасній англійській мові. У роботі висвітлено роль і місце описів інтер’єру в англомовному художньому дискурсі, розроблено методику їх дослідження у межах когнітивно-комунікативної парадигми лінгвістики, виокремлено структурно-семантичні типи, схарактери¬зовано фреймову структуру цього інтратекстового фрагмента і окреслено його концептуальний простір у вимірах англійської лінгвокультури. З’ясовано шляхи і способи предикативної організації інтратекстових описів інтер’єру в термінах темпоральної, модальної та персональної сіток, виявлено алгоритм використання в них простих і складних синтаксичних структур, а також описано лінгвостилістичну специфіку їхнього мовного аранжування.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: опис інтер’єру, композиційно-мовленнєва форма, худож¬ній дискурс, когнітивно-комунікативна парадигма, структурно-семантичний тип, фрейм, концепт, предикативна організація, синтаксична структура, лінгво¬стилістика
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 05 Вер 2016 12:35
Останні зміни: 05 Вер 2016 12:35
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14920

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу