Теоретико-методологічні засади формування і реалізації інвестиційного потенціалу домогосподарств

Рамський, Андрій Юрійович (2016) Теоретико-методологічні засади формування і реалізації інвестиційного потенціалу домогосподарств EngD thesis, КНУТД.

[thumbnail of A_Ramskyi_KNUTD_Fitu.PDF]
Перегляд
Текст
A_Ramskyi_KNUTD_Fitu.PDF - Опублікована версія

Download (648kB) | Перегляд

Анотація

Досліджено сутність, зміст та концептуальні основи інвестиційного потенціалу, розроблено теоретико-методологічний підхід до формування і реалізації інвестиційного потенціалу домогосподарств, основою якого є забезпечення виконання функцій у складі фінансової системи (ресурсна, інституційна, заощаджувано-інвестиційна) та у сприянні економічному розвитку шляхом впливу на концентрацію капіталу та його реалокацію на ринку інвестицій. Розроблено концепцію формування ринку інвестицій, яка базується на положеннях теорії економічної рівноваги та передбачає збалансування інтересів учасників ринку, пов’язаних з ліквідністю фінансів домогосподарств, гарантійною забезпеченістю і прийнятною доходністю інвестицій для досягнення рівноваги попиту та пропозиції на інвестиційних продуктів. Удосконалено метод диверсифікації інвестування домогосподарств як засобу пом’якшення ризиків втрат від придбання інвестиційного продукту; методологічні підходи до оцінки ризиків погіршення інвестування домогосподарствами. Виявлено мотиваційний складник інвестування, чинники та економічні методи впливу на фінансову поведінку домогосподарств. Удосконалено систему гарантування вкладів фізичних осіб та визначено складники механізму забезпечення державних гарантій на ринку інвестицій. Обґрунтовано на цій основі напрями вдосконалення державної інвестиційної політики забезпечення концентрації внутрішніх ресурсів для економічного зростання країни.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (EngD)
Ключові слова: інвестиційний потенціал, фінанси домогосподарств, заощадження домогосподарств, державна інвестиційна політика, державне регулювання ринку інвестицій, фінансові та інвестиційні ресурси домогосподарств, мотиваційний складник інвестування, асиметричність інформації, концепція економічної рівноваги, ризики інвестування, гарантування інвестицій.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради у інших ВНЗ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Дисертації
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: професор Андрій Юрійович Рамський
Дата внесення: 28 Лист 2016 13:03
Останні зміни: 28 Лист 2016 13:03
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/17061

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу