Філософсько-естетичні аспекти тілесності в оповіданнях Богдана Рубчака

Бровко, Олена Олександрівна (2016) Філософсько-естетичні аспекти тілесності в оповіданнях Богдана Рубчака Літературний процес: методологія, імена, тенденції (8). ISSN 2311-2433 (Print)

[thumbnail of O_Brovko_FEATVOBR_LPMIT_2016_8_IF.pdf]
Перегляд
Текст
O_Brovko_FEATVOBR_LPMIT_2016_8_IF.pdf

Download (7MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://litp.kubg.edu.ua/index.php/journal/index#.W...

Анотація

Стаття присвячена феноменології тіла в прозі Богдана Рубчака, інтерпретації оповідань «Вечір з життя Ірини», «Качконіс», «Кімната Кйонг-Су» з позицій методології Моріса Мерло-Понті. Ми звернулися до текстів, які увиразнюють суперечності, що їх намагалася осягнути людина в другій половині ХХ ст. У статті інтерпретовано оповідання Богдана Рубчака з метою подальшого осмислення тілесного дискурсу, втіленого у творчості представників Нью-Йоркської групи. Актуалізація проблеми тілесності й тілесного досвіду, поширена в низці соціологічних, культурологічних, літературознавчих студій, відкриває простір для подальших дискусій.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: філософсько-естетичні аспекти; тілесність; феноменологія; тіло; тілесний досвід; тілесний дискурс.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра української літератури і компаративістики
Користувач, що депонує: професор Олена Бровко
Дата внесення: 30 Лист 2016 09:40
Останні зміни: 30 Лист 2016 09:40
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/17131

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу