Дисертація - Складнопідрядне речення з підрядним умови в середньоанглійській мові: структурний та функціональний аспекти

Кхеліл, Олеся Ігорівна (2017) Дисертація - Складнопідрядне речення з підрядним умови в середньоанглійській мові: структурний та функціональний аспекти PhD thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Дисертац_я_Кхел_л_Олеся final.pdf]
Перегляд
Текст
Дисертац_я_Кхел_л_Олеся final.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Роботу присвячено вивченню структурних і функціональних властивостей складнопідрядних речень із підрядним умови в середньоанглійській мові. За допомогою методологічного апарату генеративної граматики у межах наукової розвідки інвентаризовано експліцитні засоби маркування антецедента і консеквента, встановлено позиції їхнього породження в структурі речення, визначено особливості аранжування конституентів головної та підрядної клауз. У праці виявлено основні комунікативні типи складнопідрядного речення з підрядним умови і встановлено функції умовних речень релевантності. На прикладі функціонального навантаження дієслівних форм у цьому типі складнопідрядних речень прослідковано загальну тенденцію англійської мови до аналітизації.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: антецедент, генеративна граматика, експліцитний маркер, консеквент, середньоанглійська мова, складнопідрядне речення з підрядним умови.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Дисертації
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 16 Лют 2017 08:22
Останні зміни: 16 Лют 2017 08:22
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/18876

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу