Частки в ідіостилі Бориса Грінченка: функційно-семантичне вираження

Вінтонів, Михайло Олексійович (2016) Частки в ідіостилі Бориса Грінченка: функційно-семантичне вираження Типологія та функції мовних одиниць (2 (6)). с. 27-32. ISSN 2311-5165

[thumbnail of M_Vintoniv_TFMO_2_6_2017_GI.pdf]
Перегляд
Текст
M_Vintoniv_TFMO_2_6_2017_GI.pdf

Download (357kB) | Перегляд

Анотація

У сучасних граматичних дослідженнях увагу лінгвістів привертають питання класифікаційних ознак службових частин мови, що зумовлено прагненням поглибити типологію граматичних категорій на нових засадничих та методологійних принципах, унормувати граматичну термінологію. Студії з функційного напряму уможливлені міцним теоретичним підґрунтям, закладеним у працях, присвячених формально-граматичному, структурно-семантичному та комунікативному опису граматичних категорій. У статті описано основні підходи до аналізу часток у сучасній лінгвістиці, схарактеризовано особливості еволюції поглядів на частку, проаналізовано концептуально-засадничі принципи та простежено співвідношення формально-граматичного і семантичного виявів часток у творах Бориса Грінченка, визначено синтаксичну роль часток у висловленні.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Частка; висловлення; речення; семантика; функція; функційний аспект;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > РИНЦ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра української мови
Користувач, що депонує: професор Михайло Вінтонів
Дата внесення: 12 Квіт 2017 10:12
Останні зміни: 12 Квіт 2017 10:12
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19329

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу