Структура та рівень рухової активності студентської молоді з вадами слуху

Спесивих, Олена Олександрівна та Оріховська, Анна Сергіївна (2017) Структура та рівень рухової активності студентської молоді з вадами слуху Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, 84 (3). с. 64-68.

[thumbnail of o_spesyvykh_ruhova_aktivnist.pdf]
Перегляд
Текст
o_spesyvykh_ruhova_aktivnist.pdf

Download (4MB) | Перегляд

Анотація

У статті досліджено рухову активність студентської молоді з вадами слуху із використанням Фремінгемської методики. Дана методика дозволила здійснювати хронометрування добової рухової активності, результати якої реєстрували в індивідуальних картах. У хронометруванні фіксували відрізки часу, затрачені на кожний із видів рухової діяльності. Усю рухову активність студентів було розподілено на п’ять рівнів: базовий, сидячий, малий, середній та високий. Виявлено значне зниження показників середнього і відсутність взагалі високого рівнів рухової активності студентської молоді з вадами слуху. З’ясовано, що дефіцит рухової активності досліджуваного контингенту пов’язаний із постійним перебуванням в статичному положенні внаслідок інтенсифікації навчального процесу та нераціонального розподілу вільного часу. Так, у середньому на навчання у ВНЗ витрачають 4 год., трохи більше 1,44 год – на переїзд транспортом у дівчат та 1,64 год. у юнаків; на вживання їжі йде приблизно 1 год; підготовка до занять займає 2,03 год. у дівчат і 1,77 год. у юнаків; відпочинок лежачи – близько 1,82 год. на добу в дівчат та 2,01 год у юнаків. Структура добової рухової активності студентів з вадами слуху свідчить про переважання серед інших сидячого виду активності. Отримані результати доводять важливість потреби підвищення мотивації студентів до збільшення їхньої рухової активності за рахунок участі в оздоровчо-рекреаційній діяльності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: рухова активність; здоров’я; студентська молодь з вадами слуху; оздоровчо-рекреаційна діяльність; вищі навчальні заклади;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: Олена Олександрівна Спесивих
Дата внесення: 22 Трав 2017 06:12
Останні зміни: 22 Трав 2017 06:12
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19619

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу