Ставлення учнів середнього шкільного віку до виконання ранкової гімнастики

Тіптюк, Юлія Сергіївна та Спесивих, Олена Олександрівна (2017) Ставлення учнів середнього шкільного віку до виконання ранкової гімнастики Тези доповідей X міжнародної наукової конференції молодих учених «МОЛОДЬ ТА ОЛІМПІЙСЬКИЙ РУХ» 24-25 травня 2017 р. Київ. с. 321-322.

[thumbnail of Tiptuk_Y_Spesyvyk_O_rankova_gimnastika.pdf] Текст
Tiptuk_Y_Spesyvyk_O_rankova_gimnastika.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: http://www.uni-sport.edu.ua/sites/default/files/vs...

Анотація

Значущість рухової активності та її вплив на здоров'я дітей і підлітків висвітлюється у роботах багатьох дослідників, серед яких Т. Ю. Круцевич, М. В. Дутчак, О. Л. Благій, Б. М. Шиян, В. Г. Ареф‘єв та ін. Середній шкільний вік посідає особливе місце в системі шкільного навчання, оскільки саме в ньому відбуваються значні зміни фізичного та психічного розвитку дитини, закладаються основи здоров‘я, майбутні звички, формуються погляди на життя, інтереси, характер. Однак, як і в будь якій діяльності, для досягнення успіху необхідна також наявність мотивації. Особливості потребово-мотиваційної сфери розглянуті в роботах І. П. Волкова, В. І. Воронової, О. О. Спесивих, які вважають, що мотивація є вирішальним фактором досягнення успіху. Виконання дітьми ранкової гігієнічної гімнастики має велике значення для гармонійного і духовного розвитку. Вона є необхідним додатком до уроків фізичної культури, фізкультурно-оздоровчих і спортивних занять, в яких діти беруть безпосередню участь, та повинна займати одне з провідних місць у системі заходів, спрямованих на зміцнення здоров‘я, закріплення життєво необхідних навичок і вмінь, стати одним з головних засобів формування основ фізичної культури.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: мотивація; ранкова гімнастика; учні
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: Олена Олександрівна Спесивих
Дата внесення: 22 Трав 2017 07:15
Останні зміни: 22 Трав 2017 07:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19631

Доступні Версії цього елемента

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу