Фізичне виховання: педагогічні засади здоров’язбережувальної поведінки студентської молоді

Зеленюк, Оксана Володимирівна та Іванько, Валентина Володимирівна та Портна, Ірина Леонідівна (2017) Фізичне виховання: педагогічні засади здоров’язбережувальної поведінки студентської молоді ФІЗИЧНЕ ВИХОВАННЯ В КОНТЕКСТІ СУЧАСНОЇ ОСВІТИ Матеріали ХІІ Міжнародної науково-методичної конференції 16 червня 2017 р.. с. 42-43.

[thumbnail of O_Zelenyk_V_Ivanko_I_Portna_FVVCSO_FZFVS.pdf]
Перегляд
Текст
O_Zelenyk_V_Ivanko_I_Portna_FVVCSO_FZFVS.pdf

Download (883kB) | Перегляд

Анотація

Незадовільний стан здоров’я населення України викликає обґрунтоване занепокоєння, а ЮНЕСКО оцінює його як катастрофічний та вважає нашу державу країною вимираючого етносу [1-5]. Щодо здоров’я молоді, зокрема студентської, за різними даними у 70-80% фіксуються вади у стані здоров’я, найпоширенішими з яких є захворювання кардіореспіраторної системи, патології опорно-рухового апарату та органів зору [1-5]. За даними Ольги Богомолець – голови Комітету охорони здоров’я Верховної Ради України, майже половина призовників четвертої хвилі мобілізації виявилися непридатними до військової служби за станом здоров’я [2]. На щорічне збільшення кількості студентської молоді, зарахованої до спеціального навчального відділення, вказують викладачі кафедр фізичного виховання практично всіх областей (їхня кількість у різних вишах України коливається в межах 25-41%%) [2-5]. Проблема неналежного рівня здоров’я студентів стає викликом часу як загроза існування самої держави.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: стан здоров'я; фізичне виховання; здоров'язбереження;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра спорту та фітнесу
Користувач, що депонує: Валентина Миколаївна Туманова
Дата внесення: 14 Вер 2017 05:46
Останні зміни: 21 Лют 2020 07:42
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20115

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу