Етапи психолого-педагогічного супроводу дітей з аутизмом в інклюзивному середовищі

Скрипник, Тетяна Вікторівна (2017) Етапи психолого-педагогічного супроводу дітей з аутизмом в інклюзивному середовищі І Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Інноваційні технології розвитку особистісно- професійної компетентності педагогів в умовах післядипломної освіти».

[thumbnail of T_Skrypnyk_EPPSDZVIS_KSPKIO_IL.pdf]
Перегляд
Текст
T_Skrypnyk_EPPSDZVIS_KSPKIO_IL.pdf

Download (245kB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://drive.google.com/file/d/0B3JJtAkt_S06amtxX...

Анотація

У статті йдеться про необхідність розбудови продуманого і відповідного психолого-педагогічного супроводу для дітей з особливими потребами (на прикладі дітей з аутизмом). Цей процес має відбуватися з опорою на міжнародний досвід і мати визначені послідовні етапи. Етапи супроводу охоплюють підготовку до зустрічі команди, головний зміст якої – міждисциплінарний аналіз розвитку дитини; формулювання довго- та короткотривалих цілей, складання Індивідуальної програми розвитку, визначення ролі кожного в узгодженій колегіальній роботі, моніторинг освітнього процесу дитини і коригування цілей. Важливим складником професійної допомоги аутичній дитині стають уміння фахівців підвищувати адаптивні можливості дитини та зменшувати стресогенність освітнього середовища.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інклюзія; команда супроводу; аутизм; SMART-цілі;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Користувач, що депонує: Лаборант Ірина Ігорівна Пурська
Дата внесення: 02 Жов 2017 09:59
Останні зміни: 02 Жов 2017 10:20
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20270

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу