Боротьба світів: формування національної свідомості полонених українців у таборах Німеччини та Австро-Угорщини (1914-1917 рр.)

Срібняк, Ігор Володимирович (2017) Боротьба світів: формування національної свідомості полонених українців у таборах Німеччини та Австро-Угорщини (1914-1917 рр.) Історія та історіографія в Європі (5). с. 58-68.

[thumbnail of Sribniak_ItIvE_5_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
Sribniak_ItIvE_5_IFF.pdf

Download (182kB) | Перегляд

Анотація

У статті реконструйовано процес формування національної свідомості полонених українців, які перебували у таборах Австро-Угорщини та Німеччини під час Першої світової війни. Встановлено форми і методи психологічного та фізичного впливу російських шовіністів на українських активістів, простежено комплекс організаційних національно-патріотичних заходів Союзу визволення України, реалізація якого уможливила мінімізацію впливів російського реакційного елементу в середовищі полонених.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: У додатку до статті розміщено лист з погрозами на адресу українців у табору Фрайштадт (Австро-Угорщина) - класичний зразок "творчості" російських чорносотенців.
Ключові слова: національна самосвідомість; полонені; Союз визволення України; українець; чорносотенці;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 11 Жов 2017 05:30
Останні зміни: 21 Лист 2017 13:59
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20313

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу