Полікомпонентність художніх образів у історичній фантазії «Із сьомого дна» Ярослави Бакалець та Ярослава Яріша

Волошук, Лариса Валентинівна (2017) Полікомпонентність художніх образів у історичній фантазії «Із сьомого дна» Ярослави Бакалець та Ярослава Яріша Синопсис: текст, контекст, медіа (2(18)). ISSN 2311-259X

[thumbnail of L_Voloshuk_Synopsis2.pdf]
Перегляд
Текст
L_Voloshuk_Synopsis2.pdf

Download (311kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://synopsis.kubg.edu.ua/index.php/synopsis/iss...

Анотація

У статті окреслено характерні ознаки образів у сучасній українській постмодерній прозі, зокрема в історичній фантазії «Із сьомого дна» (2011 р.) Ярослави Бакалець та Ярослава Яріша. Зазначено, що сприйняття минулого у творі змодельовано крізь призму сучасних морально-етичних цінностей, що дозволяє виявити суть змін у характеристиці людини в актуальному теперішньому; важливим компонентом у формуванні образів-персонажів є лірично-емоційний аспект. Зроблено висновок, що аналізований роман цікавий не лише темою, адже репрезентує Велику Руїну, але й потрактуванням минулого крізь призму омріяного ідеалу, який формує національну свідомість. Актуальність розвідки зумовлено необхідністю аналізу динаміки реальних і містичних образів у національно- специфічних контекстах сучасної літератури.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: образ-персонаж; образна система; художня романістика; парадигма часу; художній вимір; літературна проекція; містичність образу.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра української літератури і компаративістики
Користувач, що депонує: Лариса Валентинівна Волошук
Дата внесення: 29 Лист 2017 07:35
Останні зміни: 29 Лист 2017 07:35
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20996

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу