Особливості політки Російської Федерації щодо оформлення кордонУ з державами пострадянського просторУ

Слюсаренко, Ірина Юріївна (2017) Особливості політки Російської Федерації щодо оформлення кордонУ з державами пострадянського просторУ Гілея: науковий вісник, 126 (11). с. 504-508.

[thumbnail of I_Sliusarenko_G_126_FPMV.pdf]
Перегляд
Текст
I_Sliusarenko_G_126_FPMV.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Мета статті полягає в розгляді особливостей політики Російської Федерації щодо оформлення кордону з державами пострадянського простору. Дослідження виконано на основі аналізу документів та інформаційних повідомлень та компаративному аналізі отриманих даних. Застосування цих методів показало, що з восьми держав пострадянського простору процес міжнародно–правового оформлення державного кордону Російської Федерації завершено повністю лише з Литовською республікою. Існують серйозні проблеми з оформленням державного кордону з Грузією – визнає самопроголошені Абхазьку Республіку та Республіку Південна Осетія, та Україною – анексувала частину території Автономну Республіку Крим, а також здійснює втручання у внутрішні справи України шляхом конструювання та підтримки сепаратизму на частині Донецької та Луганської областей.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: державний кордон; демаркація; Російська Федерація; пострадянський простір; сепаратизм.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > РИНЦ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра міжнародних відносин та міжнародного права
Користувач, що депонує: доцент Ірина Юріївна Слюсаренко
Дата внесення: 08 Груд 2017 07:00
Останні зміни: 08 Груд 2017 07:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/21815

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу