Україна в міжнародних відносинах. Енциклопедичний словник-довідник. Випуск 4. Предметно-тематична частина: П–Я

Гуменюк, Олена Анатоліївна (2013) Україна в міжнародних відносинах. Енциклопедичний словник-довідник. Випуск 4. Предметно-тематична частина: П–Я Колективний. Ін-т історії України НАН України, Київ.

[thumbnail of O_Humeniuk_UA_Enc_2013_172_259_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
O_Humeniuk_UA_Enc_2013_172_259_IFF.pdf

Download (248kB) | Перегляд

Анотація

У статті аналізується діяльність світової федерації українських жіночих організацій, яка була заснована 1948 на Світовому конгресі українського жіноцтва у Філадельфії. У статті аналізується діяльність всеукраїнської громадської самоврядної організації, основна мета діяльності якої полягає в розвитку співпраці з українцями за кордоном та зміцненні зв’язків діаспори з Українською державою. Історію української еміграції прийнято ділити на чотири хвилі: перша — з останньої чверті 19 ст. до початку Першої світової війни; друга — період між двома світовими війнами; третя — період після Другої світової війни; четверта — з часу проголошення незалежності України 1991. Також прийнято поділяти українську діаспору на західну та східну. До західної відносяться країни Центральної та Західної Європи, а також Північної та Південної Америки, до східної — країни колишнього Радянського Союзу, Азії, Африки, Австралії.

Тип елементу : Словник, енциклопедія, довідник (Колективний)
Ключові слова: Світовий конгрес українського жіноцтва; СФУЖО; «Українка у світі»; жіночі організації. «УКРАЇНА-СВІТ»; Іван Драч; всеукраїнська громадська організація; Київ. українська діаспора; Австро-Угорщина; Російська імперія; США; еміграція; «Українська газета»; західна українська діаспора.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Словники, енциклопедії, довідники
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра історії України
Користувач, що депонує: Ірина Борисівна Захарчук
Дата внесення: 15 Груд 2017 07:27
Останні зміни: 15 Груд 2017 07:27
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/21868

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу