"Вже не одиниці з поміж Українців, але тисячі..." (діяльність громади «Самостійна Україна» в таборі Раштат у першій половині 1918 р.)

Срібняк, Ігор Володимирович (2017) "Вже не одиниці з поміж Українців, але тисячі..." (діяльність громади «Самостійна Україна» в таборі Раштат у першій половині 1918 р.) Межибіж: науковий вісник з проблем регіональної історії і пам’яткознавства (1). с. 345-352. ISSN 2519-2612

[thumbnail of I_Sribnyak_M_2017_1_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
I_Sribnyak_M_2017_1_IFF.pdf

Download (1MB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://app.box.com/s/neuafukn7g8s7rpjz9q46he642yr...

Анотація

У статті йдеться про патріотичне піднесення у таборі полонених вояків-українців Раштат, яке виявилось у масовому зголошенні до лав українського війська на заклик Української Центральної Ради. Це дозволило розпочати формування «синьожупанних» українських дивізій у вишкільному таборі у Володимирі-Волинському навесні 1918 р. Водночас продовольча ситуація в таборі стрімко погіршувалась, поставивши полонених на грань виживання. Через продовольчі труднощі значно погіршилось й трактування українців німецькою владою, що загострило ситуацію у робітничих командах.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: Дану статтю підготовлено завдяки сприянню Студіуму Східної Європи (Studium Europy Wschodniej) Варшавського університету, за ініціативи якого 2014 р. була започаткована щорічна Нагорода імені Івана Виговського (під почесним патронатом Президента Польщі), що вручається рішенням її Капітули з числа делегатів від 25 університетів та вищих шкіл Польщі.
Ключові слова: Сamp; prisoner Ukrainians; statement; workers' teams; Rastatt; Germany.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Збірники наукових праць
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 15 Груд 2017 08:41
Останні зміни: 15 Груд 2017 08:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22110

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу