Сучасна дошкільна освіта: європейський досвід

Козак, Людмила Василівна (2017) Сучасна дошкільна освіта: європейський досвід Освітологічний дискурс: електронне наукове фахове видання (3-4). с. 235-251. ISSN 2312-5829

[thumbnail of kozak_DO_duskyrs.pdf]
Перегляд
Текст
kozak_DO_duskyrs.pdf

Download (775kB) | Перегляд

Анотація

У статті обґрунтовано доцільність вивчення європейського досвіду для вирішення сучасних проблем дошкільної освіти в Україні. Проаналізовано досвід організації дошкільної освіти у Франції, Великобританії, Німеччині. Показано, що системи дошкільної освіти цих країн мають свої особливості та власний перспективний досвід. Встановлено, що спільним для дошкільних закладів європейських країн є особлива увага до створення розвивального середовища та організація різних видів діяльності, що сприяють загальному розвитку дитини і підготовці її до навчання в школі. Підготовка педагогічних кадрів для роботи в дошкільних закладах здійснюється в кожній країні за власною системою професійної підготовки (курси, середні спеціальні заклади, інститути, університети, вищі школи). Виокремлено ідеї, які можна застосувати у розвитку дошкільної освіти в Україні.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: вихователь; вчитель материнської і початкової школи; дошкільник; дошкільна освіта; дошкільний навчальний заклад; підготовка педагогічних кадрів.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Л.В. Козак
Дата внесення: 15 Груд 2017 10:50
Останні зміни: 15 Груд 2017 10:50
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22122

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу