Створення та діяльність Комітету культурної помочі українцям у Німеччині у таборі Раштат (друга половина 1918 р.)

Срібняк, Ігор Володимирович (2017) Створення та діяльність Комітету культурної помочі українцям у Німеччині у таборі Раштат (друга половина 1918 р.) Київські історичні студії, - (1(4)). с. 3-8. ISSN 2524-2749

[thumbnail of I_Sribnyak_KIS_2017_1(4)_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
I_Sribnyak_KIS_2017_1(4)_IFF.pdf

Download (525kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://istorstudio.kubg.edu.ua/index.php/journal/i...

Анотація

У статті проаналізовано діяльність раштатського відділення Комітету культурної помочі українцям у Німеччині, який перебрав на себе проведення всієї культурно-освітньої роботи в таборі Раштат з 1 серпня 1918 р. Завдяки його заходам у таборі було засновано кілька українських організацій («Просвіта» імені І. Франка, артистичне товариство «Бандура», товариство «Січ» та деякі інші), продовжувала свою діяльність кооперативна спілка «Єдність». Спираючись на таборовий актив, Комітет зумів відновити в таборі роботу освітніх курсів, допоміг в організації таборового театру. У Раштаті продовжувала видаватись таборова газета «Розсвіт», працювала гончарна майстерня.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: Дану статтю підготовлено завдяки сприянню Студіуму Східної Європи (Studium Europy Wschodniej) Варшавського університету, за ініціативи якого 2014 р. була започаткована щорічна Нагорода імені Івана Виговського (під почесним патронатом Президента Польщі), що вручається рішенням її Капітули з числа делегатів від 25 університетів та вищих шкіл Польщі.
Ключові слова: Табір; полонені українці; освітні курси; Раштат; Німеччина.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 19 Груд 2017 07:35
Останні зміни: 19 Груд 2017 07:35
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22185

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу