Лев Колодуб: оркестрова творчість і фольклор

Макаренко, Лідія Петрівна (2017) Лев Колодуб: оркестрова творчість і фольклор Гуманітарні студії НАКККіМ – 2017: матеріали Міжнародної науково- теоретичної конференції. с. 179-181.

[thumbnail of L_Makarenko_NAKKKiM_2017_IM.pdf]
Перегляд
Текст
L_Makarenko_NAKKKiM_2017_IM.pdf

Download (256kB) | Перегляд

Анотація

В оркестрових творах Л.Колодуба чільне місце посідає звукове втілення програмності, що тісно пов’язано з фольклором та історією України. Зокрема,програмним заголовком наділені майже всі твори композитора, серед них і дванадцять симфоній. Також і окремі частини творів – сім у циклі “Сім українських народних пісень”, шість у “Турівських піснях”, чотири у “Гуцульських картинках” та три у Симфонії № 5. Цікавим зразком втілення програмності може слугувати Симфонія № 2 “Шевченківські образи”, де програму містять всі п’ять частин (заголовки із віршів Т.Шевченка, поєднані із живописними, графічними або архітектурними творами про життя та творчість Т. Шевченка українських художників В. Касіяна, І. Їжакевича, В. Куткіна, М. Божія та М. Манізера).

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Лев Колодуб; фольклор; оркестр; українська музика; неофольклоризм
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра академічного та естрадного вокалу
Користувач, що депонує: Доцент Лідія Макаренко
Дата внесення: 20 Груд 2017 10:54
Останні зміни: 04 Січ 2018 21:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22255

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу