Міждисциплінарні історичні дослідження: психоісторія як напрям наукових студій

Драч, Оксана Олександрівна (2017) Міждисциплінарні історичні дослідження: психоісторія як напрям наукових студій In: Всеукраїнська наукова конференція «УКРАЇНСЬКА ІСТОРИЧНА НАУКА В СУЧАСНОМУ ІНФОРМАЦІЙНОМУ І ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ», 22-23 вересня 2017, Київ, Ніжин.

[thumbnail of Drach_O_ILVNK.pdf]
Перегляд
Текст
Drach_O_ILVNK.pdf

Download (348kB) | Перегляд
[thumbnail of Drach_O_MIDPNNS.pdf]
Перегляд
Текст
Drach_O_MIDPNNS.pdf

Download (624kB) | Перегляд

Анотація

У центрі вивчення гуманітарних наук перебуває людина, яка є не дрібною частинкою всесвіту, а цілим малим всесвітом Інтерес представляє не тільки конкретний індивід зі своїми думками, прагненнями і бажаннями, але і його оточення (суспільство, середовище, комунікації). Це передбачає не тільки широкий спектр дослідницької проблематики, а й чималу варіативність пізнавальних стратегій вивчення подій, фактів навколишньої дійсності. Як наголошують науковці, всі різновиди «нової історії» і постмодерністської історіографії, орієнтуються на міждисциплінарність, тобто встановлення взаємозв'язку різнорівневих чинників. Значний простір для виявлення співвідношення індивідуального і суспільного в житті індивіда, вирішальних чинників його соціальних дій науковцям пропонує психоісторія.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Виступ)
Ключові слова: психоісторія; психобіографія; міждисциплінарні історичні дослідження.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Оксана Олександрівна Драч
Дата внесення: 21 Груд 2017 07:41
Останні зміни: 21 Груд 2017 07:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22316

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу