Граматичні особливості абревіатури “PR”(public relations) в українcькій мові

Афанасьєв, Ілля Юрійович (2017) Граматичні особливості абревіатури “PR”(public relations) в українcькій мові Studia Philologica / Філологічні студії (6). с. 97-100. ISSN 2412-2491 (Online); 2311-2425 (Print)

[thumbnail of I_Afanasiev_SP_6_IS.pdf]
Перегляд
Текст
I_Afanasiev_SP_6_IS.pdf

Download (144kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://studiap.kubg.edu.ua/index.php/journal/issue...

Анотація

Розглядаються граматичні особливості абревіатури “PR”. Основними альтернативними варіантами є вживання цієї абревіатури у: 1) чоловічому роді однини; 2) множині. Аналізується мовознавча література. Досліджується ступінь представленості кожного з вищенаведених граматичних варіантів при вживанні у наукових, навчальних текстах, у бізнес-практиці. Здійснюється контент-аналіз письмових робіт студентів, які навчалися за спеціальністю “Реклама і зв’язки з громадськістю”. Визначається оптимальний варіант для абревіатури “PR”.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: абревіатура “PR”; зв’язки з громадськістю; абревіатури іншомовного походження в українській мові
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра реклами та зв'язків з громадськістю
Користувач, що депонує: Ілля Юрійович Афанасьєв
Дата внесення: 26 Груд 2017 13:01
Останні зміни: 26 Груд 2017 13:01
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22533

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу