Система освіти США: структура, традиції управління, особливості вищої освіти

Братко, Марія Василівна (2017) Система освіти США: структура, традиції управління, особливості вищої освіти Освітологічний дискурс: електронне наукове фахове видання (3-4). с. 252-268. ISSN 2312-5829

[thumbnail of 478-1247-1-PB.pdf]
Перегляд
Текст
478-1247-1-PB.pdf

Download (668kB) | Перегляд

Анотація

У статті, з метою імплементації кращих світових ідей у вітчизняну освітню практику, схарактеризовано особливості системи освіти в США, яка є прикладом децентралізованої освітньої системи з відповідною структурою та змістом управління; складною для вивчення, завдяки своїй особливій структурі, багаторівневості, різній підпорядкованості та підзвітності, диверсифікованості джерел фінансування. З’ясовано, що її сучасний стан детермінований історичним поступом країни, соціокультурними та економічними реаліями. Досліджено сутнісні риси успішної моделі вищої освіти, яка є автономною, різнорівневою, багатоманітною, гнучкою. Зроблено висновок, що управлінські рішення у сфері освіти ґрунтуються на результатах багатоаспектних досліджень про її стан та узгоджено з потребами цивілізаційного поступу.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: особливості вищої освіти США; система освіти США; управління освітою
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: професор Марія Василівна Братко
Дата внесення: 28 Груд 2017 13:26
Останні зміни: 28 Груд 2017 13:26
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/22726

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу