Авторська версія commedia dell’arte у творчості Луїджі Піранделло

Бабенко, Валерія Олегівна (2018) Авторська версія commedia dell’arte у творчості Луїджі Піранделло Матеріали ХХХІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації» 31 січня 2018 року, 33 (32). с. 544-548.

[thumbnail of V_Babenko_AVCLP.pdf]
Перегляд
Текст
V_Babenko_AVCLP.pdf

Download (1MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://confscientific.webnode.com.ua

Анотація

Аналізуються ремінісценції поетики італійської комедії dell’arte ХVIII ст. в «Поеми без героя» А.А. Ахматової, присутні не тільки на мотивно-тематичному рівні, а й на рівні конструктивних принципів поеми та творчість Луїджі Піранделло. Мета цієї статті - показати, що поетика комедії dell’arte є одним з структурно-смислових елементів поеми, хоча і сприйнята опосередковано - через традицію і естетику маскараду. Розглядаються питання про співвідношення жанрових джерел поеми, система персонажів, семантичне наповнення понять «арлекінада», «Гофманіана», «карнавал», «маскарад».

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: А.А. Ахматова; «Поема без героя»; commedia dell’arte; Срібний вік; театр; маскарад; Луїджі Піранделло; маска.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства
Користувач, що депонує: викладач Валерія Олегівна Бабенко
Дата внесення: 26 Лют 2018 07:24
Останні зміни: 26 Лют 2018 07:24
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/23397

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу