Навчальний мікрокомп’ютерний кластер паралельних обчислень

Гуменюк, М.Д та Литвин, Оксана Степанівна та Литвин, Петро Мар’янович (2018) Навчальний мікрокомп’ютерний кластер паралельних обчислень In: ІІ Всеукраїнська конференція «Теоретико-практичні проблеми використання математичних методів та комп’ютерно-орієнтованих технологій в освіті та науці», 28.03..2018, Київ, Україна.

[thumbnail of N_Gumenyuk_O_Lytvyn_P_Lytvyn-TPPVMMCT-2018_FITU.pdf]
Перегляд
Текст
N_Gumenyuk_O_Lytvyn_P_Lytvyn-TPPVMMCT-2018_FITU.pdf

Download (703kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://fitu.kubg.edu.ua/images/stories/Departments...

Анотація

В роботі на базі чотирьох одноплатних мікрокомп’ютерів Rasspberry Pi створено та досліджено кластер для розподілених обчислень. Проаналізовано особливості реалізації паралельних алгоритмів рішення типових завдань. Показано, що такий кластер із різною кількістю вузлів можна використовувати в якості тестового для перевірки якості розпаралелювання алгоритму для тих чи інших задач, поведінки паралельних програм та ін. При цьому у випадку розпаралелення процесів на процесори в якості вузлів динаміка росту прискорення із збільшенням вузлів вища, ніж у випадку розпаралелення на окремі ядра. Крім навчання студентів принципам, підходам і технологіям паралельних і розподілених обчислень, розробки програмного забезпечення і тестування кластерних технологій подібні кластери можуть бути корисні як симулятори сенсорних мереж, в дослідженнях Інтернету речей та ін.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: паралельні обчислення; кластер; Rasspberry Pi; бібліотека mpi4py
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра комп'ютерних наук і математики
Користувач, що депонує: Оксана Степанівна Литвин
Дата внесення: 31 Трав 2018 05:41
Останні зміни: 31 Трав 2018 05:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/23960

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу