Сучасні тенденції безперервного професійного розвитку науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти

Бульвінська, Оксана (2018) Сучасні тенденції безперервного професійного розвитку науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти Неперервна професійна освіта: теорія і практика (серія: педагогічні науки) 2018 (1-2). с. 22-30. ISSN 1609-8595

[thumbnail of O_Bulvinska_NO_1_2_2018_NDLO.pdf]
Перегляд
Текст
O_Bulvinska_NO_1_2_2018_NDLO.pdf

Download (403kB) | Перегляд

Анотація

На основі аналізу стратегічних документів Європейського простору вищої освіти охарактеризовані сучасні тенденції навчання і викладання, відповідно до яких визначені напрями безперервного професійного розвитку науково-педагогічних працівників. До цих напрямів віднесені: розвиток якостей фасилітатора, коуча, модератора, тьютора, зміну авторитарної ролі викладача на більш м’який педагогічний супровід в умовах студентоцентрованої моделі навчання та викладання; вдосконалення іншомовної та міжкультурної компетентності для здійснення інтернаціоналізації вищої освіти; розвиток власної дослідницької компетентності і використання дослідницьких методів в умовах організації освітнього процесу в університеті на основі наукових досліджень для розвитку критичного мислення та рефлексивного аналізу студентів; розвиток умінь адаптувати освітні цілі до високотехнологічного і мобільного навчального середовища і створення психологічно безпечного навчального середовища; освоєння нових електронних засобів навчання, а також досвід використання засобів, методів і технологій електронного навчання в освітньому процесі закладу вищої освіти.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: безперервний професійний розвиток; електронне навчання; інтернаціоналізація вищої освіти; навчальне середовище; науково-педагогічні працівники; професійні компетентності; студентоцентроване навчання; тенденції навчання і викладання.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > РИНЦ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НДЛ освітології
Користувач, що депонує: Оксана Іванівна Бульвінська
Дата внесення: 11 Жов 2018 07:31
Останні зміни: 11 Жов 2018 07:31
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/24401

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу