Інформаційна агресія як головний компонент інформаційної війни.

Нашинець-Наумова, Анфіса Юріївна (2015) Інформаційна агресія як головний компонент інформаційної війни. Підприємництво, господарство і право (6). с. 66-69.

[thumbnail of A_Nashinec-Naumova_ PGP_ 6_ IS.pdf]
Перегляд
Текст
A_Nashinec-Naumova_ PGP_ 6_ IS.pdf

Download (669kB) | Перегляд

Анотація

Удосконалення інформаційних інструментів автоматично викликає такі ж зміни в захисних механізмах. І це стосується не тільки техніки, але й інформаційних технологій. Саме таким словом хотілося б позначити ту нову сферу, яка склалася останнім часом. Вона базується на різноманітних методах роботи з масовою свідомістю, що дозволяє програмувати її на певні дії, які спираються на використанні супротиву маси людей. Теорія інформаційних війн стверджує, що сучасні конфлікти розгортаються в чотирьох суміжних сферах людського буття: у фізичній, інформаційній, когнітивній та соціальній. Вирішальний ефект досягається односпрямованою дією всіх цих елементів. Нижче ми розглянемо, що є головним компонентом в інформаційній війні.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інформаційна війна; інформаційна агресія; інформаційно-технічне та інформаційно-психологічне протиборство; інформаційні потоки; напад; маніпулятори.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра правознавства
Користувач, що депонує: Професор Анфіса Юріївна Нашинець-Наумова
Дата внесення: 04 Серп 2015 12:46
Останні зміни: 17 Лист 2015 11:59
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10044

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу