Володимир Антонович за спогадами Василя Ляскоронського

Тарасенко, Ольга Олексіївна (2015) Володимир Антонович за спогадами Василя Ляскоронського Матеріали ХІ Міжнародної наукової інтернет конференції "Сучасна наука ХХІ століття" (10-12.06.15), Історія.. с. 80-92.

[thumbnail of suchas nauk XXI stol.pdf]
Перегляд
Текст
suchas nauk XXI stol.pdf

Download (345kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://int-konf.org/konf062015/1076-kandidat-stori...

Анотація

У спогадах про Володимира Антоновича Василя Ляскоронського, представника київської документальної школи професора Антоновича, яка займає важливе місце в українській історіографії і репрезентує школу істориків Університету Св. Володимира, проаналізовано враження учня від добросердного ставлення В. Б. Антоновича до студентів, вірності Вчителя громадським і науковим ідеалам, високо оцінено лекції і наукові дискусії вченого та щиру допомогу у наукових пошуках студентам і делікатне оцінювання їхніх знань, прощальні настанови професора Антоновича студентам випускникам жити і працювати на користь родині, громаді, країні, досліджено образ Вчителя, значення його впливу на мотивацію студентів вивчати українську історію, розкрито процес створення вченим київської документальної школи істориків, на професійне становлення поколінь українських істориків у формуванні їх як свідомих українських діячів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Володимир Антонович; друга половина ХІХ століття; школа істориків Університету Св. Володимира; київська документальна школа В. Б. Антоновича; спогади; Василь Ляскоронський
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра історії України
Користувач, що депонує: доцент Ольга Олексіївна Тарасенко
Дата внесення: 12 Серп 2015 07:39
Останні зміни: 02 Лют 2016 01:18
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10047

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу