Яким має бути «розумний» університет у «розумному» суспільстві?

Морзе, Наталія Вікторівна (2012) Яким має бути «розумний» університет у «розумному» суспільстві? Сучасні стратегії університетської освіти: якісний вимір : матер. Міжнар. наук.-практ. конф. (28—29 березня). с. 87-98.

[thumbnail of N_Morze_28_03_12_konf_NDL.pdf]
Перегляд
Текст
N_Morze_28_03_12_konf_NDL.pdf

Download (108kB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена розкриттю завдань сучасного університету за умов становлення суспільства знань, який є складовою «розумної освіти, як об’єднання сучасних навчальних закладів та навчально-педагогічних працівників для здійснення освітньої діяльності в мережі Інтернет на базі спільних стандартів, домовленностей і технологій. «Розумний» університет має бути готовим до глобального освітнього відкритого інформаційного простору, який передбачає вільний доступ студентів і викладачів до світових інформаційних ресурсів, задоволення потреб студентів в інформаційних продуктах та послугах і ефективну інформаційну взаємодію всіх учасників навчального процесу. За таких умов має відбутися перехід від книжного до активного контенту, повинні змінитися викладачі, студенти та їх компетентності, виникає потреба у створенні нової концепції управління академічними та корпоративними знаннями. Описано вимоги щодо активного контенту, інформатичних компетентностей всіх учасників навчального процесу та управління знаннями.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: цифрові технології; «розумна» планета; «розумний» університет; відкритий інформаційний простір; активний контент; інформатичні компетентності; управління знаннями; е-навчання
Типологія: Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: НДЛ цифровізації освіти
Користувач, що депонує: Олег Перепека
Дата внесення: 05 Лист 2015 11:19
Останні зміни: 05 Лист 2015 11:19
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10640

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу