Компетентістний підхід як основа процесу навчання іноземних мов у загальноосвітніх школах України

Юніна, Ольга Євгенівна (2015) Компетентістний підхід як основа процесу навчання іноземних мов у загальноосвітніх школах України Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка : педагогічні науки. ISSN 2227-2844

[thumbnail of O_Yunina_KPVIM_7_15.pdf]
Перегляд
Текст
O_Yunina_KPVIM_7_15.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

У статті розкрито зміст понять «компетентність», «компетенція» і «компетентнісний підхід» у контексті процесу навчання іноземних мов. Розглянуто традиційні цілі навчання іноземних мов у зв’язку із сучасним компетентні сним підходом, а також ведучу роль формування комунікативної компетенції при навчанні іноземних мов, оскільки вона найбільш точно відображає предметну область «Іноземна мова». Мова є найважливішим засобом спілкування, без якого неможливе існування і розвиток суспільства. Зміни, які відбуваються сьогодні в суспільних відносинах та засоби комунікації вимагають підвищення комунікативної компетенції школярів, вдосконалення їх філологічної підготовки. Все це підвищує статус предмета «Іноземна мова» як загальноосвітньої навчальної дисципліни. Комунікативна компетентність учня характеризується цілою низкою здібностей, що виявляються у швидкості, глибині та міцності оволодіння засобами і прийомами діяльності, такими як: умінням слухати, сприймати і відтворювати інформацію; вести діалог; брати участь у дискусіях; вести переговори; уміння переконувати і відстоювати свою точку зору, тобто спілкуватися.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: компетентність; компетенція; компетентнісний підхід; іноземна мова;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра англійської філології
Користувач, що депонує: Євгенія Іванівна Батющенко
Дата внесення: 23 Лист 2015 07:49
Останні зміни: 23 Лист 2015 07:49
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10975

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу