Рольова гра «Replacement performance» як засіб розвитку комунікативної компетенції

Соловей, Людмила Сергіївна (2015) Рольова гра «Replacement performance» як засіб розвитку комунікативної компетенції Гуманітарний вісник ДВНЗ "Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди" (36). с. 145-151. ISSN 978-966-8840-95-1

[thumbnail of L_Solovei_GV_36_GI.pdf]
Перегляд
Текст
L_Solovei_GV_36_GI.pdf

Download (194kB) | Перегляд

Анотація

У статті розглянуто переваги інтерактивного навчання. На прикладі рольової гри «Replacement Performance» проаналізовано значення застосування методів інтерактивного навчання для розвитку іншомовної комунікативної компетенції на заняттях зі студентами ВНЗ. Виконання індивідом комунікативного завдання по типу «реального життя» базується на повсякденній діяльності і передбачає застосування знань про світ, наявність життєвого досвіду, соціокультурних і міжкультурних знань, тобто загальних компетенцій. Досліджено, що під час проведення рольової гри відбувається активізація лексичного і граматичного матеріалу, використовуються такі види комунікативної діяльності, як аудіювання і діалогічне мовлення. Створення творчої комфортної атмосфери на занятті з використанням рольової гри стимулює навчальний процес, позитивно впливає на активність студентів, сприяє успішному формуванню комунікативної компетенції. Автором описано етапи рольової гри; висвітлено низку методичних рекомендацій щодо її підготовки і проведення.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: рольова гра; комунікативні компетенції; інтерактивне навчання; діалог; студенти ВНЗ
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра англійської філології
Користувач, що депонує: Liudmyla Serhiyivna Solovei
Дата внесення: 23 Лист 2015 07:57
Останні зміни: 25 Лист 2015 08:26
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10976

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу