Теоретичні підходи до визначення сутності поняття «педагогічна культура батьків»

Стаднік, Надія Вікторівна (2014) Теоретичні підходи до визначення сутності поняття «педагогічна культура батьків» Теоретико-методичні проблеми виховання дітей та учнівської молоді: зб. наук. праць. с. 280-289. ISSN 2308-3778

Це остання версія цього елемента.

[thumbnail of sndtf867.pdf]
Перегляд
Текст
sndtf867.pdf

Download (738kB) | Перегляд
[thumbnail of Теоретичні підходи до визначеня сутності поняття педагогічна культура батьків.pdf]
Перегляд
Текст
Теоретичні підходи до визначеня сутності поняття педагогічна культура батьків.pdf

Download (464kB) | Перегляд

Анотація

Розкрито сутність педагогічної культури батьків як складника їхньої загальної культури, що уособлює рівень педагогічної підготовки, який забезпечує перетворення сімейного виховання на цілеспрямований, успішний процес з повноцінного вирішення завдань розвитку і вихован¬ня дитини, Встановлено, що педагогічна культура батьків може бути представлена як комплекс знань, емоційних проявів і вмінь психолого-педагогічного характеру, які забезпечують їхню діяльність з виховання та розвитку дитини. Доведено, що важливим компонентом педагогічної культури батьків є рефлексія — уміння аналізувати власні дії, вчинки і стани; оцінювати необхідність та ефективність запроваджених мето¬дів і прийомів виховання, причини успіхів ї невдач, утруднень, що вини¬кають у процесі сімейного виховання; здатність дивитися на себе очима своєї дитини.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: батьки, педагогічна культура, структурні ком¬поненти, знання, емоційні прояви, практичні вміння, дитина, сімейне виховання.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра початкової освіти та методик викладання природничо-математичних дисциплін
Користувач, що депонує: Ольга Набільська
Дата внесення: 26 Лист 2015 13:14
Останні зміни: 26 Лист 2015 13:14
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11180

Доступні Версії цього елемента

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу