Система психолого-педагогічного супровіду молодших школярів-переселенців із зони АТО

Желанова, Вікторія В'ячеславівна (2015) Система психолого-педагогічного супровіду молодших школярів-переселенців із зони АТО Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (7(296)). с. 29-37. ISSN 2227-2844

[thumbnail of V_Zhelanova_VLNUITS_7(296)_GI.pdf]
Перегляд
Текст
V_Zhelanova_VLNUITS_7(296)_GI.pdf

Download (28MB) | Перегляд

Анотація

У представленій статті розкрито систему психолого-педагогічного супровіду молодших школярів-переселенців із зони АТО. Висвітлено сутність феномену психолого-педагогічного супровіду. Схарактеризовано структурні складники пропонованої системи, що пов’язані з метою, суб’єктами супровіду, засобами педагогічної комунікації. Проаналізовано сутність функційних складників даної системи, а саме: гностичного, щовідбиває діагностико-аналітичні аспекти психолого-педагогічного супровіду; проектувального, який пов’язаний з процесом цілепокладання, планування, прогнозування очікуваних результатів; організаційного, спрямованого на створення системи умов для успішної адаптації дітей-переселенців та надання допомоги дітям та їх батькам, що мають різні проблеми; комунікативного, що відбиває специфічні особливості педагогічного спілкування з дітьми-переселенцями в сисемі «вчитель-учень», «учень-учень».

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: система психолого-педагогічного супровіду; молодший школяр-переселенець; «військовий стрес»; емоційна депрівація
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Вікторія В'ячеславівна Желанова
Дата внесення: 26 Лист 2015 08:14
Останні зміни: 02 Груд 2015 11:44
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11213

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу