Смислогенез майбутнього вчителя початкових класів у технології контекстного навчання

Желанова, Вікторія В'ячеславівна (2015) Смислогенез майбутнього вчителя початкових класів у технології контекстного навчання Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (1(190)). с. 59-67. ISSN 2227-2844

[thumbnail of V_Zhelanova_VLNUITS_1(190)_GI.pdf]
Перегляд
Текст
V_Zhelanova_VLNUITS_1(190)_GI.pdf

Download (26MB) | Перегляд

Анотація

У поданій статті розглянуто процес смислогенезу як один із динамічних складників технології контекстного навчання майбутнього вчителя початкових класів. Розкрито сутність зазначеного процесу відповідно до адаптивно-технологічного, імітаційно-технологічного, професійно-технологічного етапів технології контекстного навчання, що збігаються з навчальною діяльністю академічного типу, квазіпрофесійною, навчально-професійною діяльністю. З’ ясовано, що смислогенез майбутнього вчителя початкових класів є динамічним процесом поступової трансформації ситуативних смислових структур у стійкі; «смислонасичення» від мінімального до максимального стану на підставі «уточнення й розширення»; ієрархізації смислів; зміни динамічних смислових процесів у послідовності: смислоутворення, смислоусвідомлення, смислобудівництво. Представлено приклади певних методів, смислотехнік, що використовуються у технологии контекстного навчання.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: смислогенез; технологія контекстного навчання; смислоутворення; смислоусвідомлення; смислобудівництво
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Вікторія В'ячеславівна Желанова
Дата внесення: 26 Лист 2015 09:13
Останні зміни: 02 Груд 2015 11:49
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11219

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу