Гендерний дискурсивний маркер – хедж you know (на матеріалі англомовного телевізійного інтерв’ю)

Цапро, Галина Юріївна (2015) Гендерний дискурсивний маркер – хедж you know (на матеріалі англомовного телевізійного інтерв’ю) Наукові праці : науково-методичний журнал. Серія "Філологія. Мовознавство", 240 (252). с. 6-11. ISSN 2310-9858

[thumbnail of G_Tsapro_NP_252_HI.pdf]
Перегляд
Текст
G_Tsapro_NP_252_HI.pdf

Download (12MB) | Перегляд

Анотація

У статті представлено дослідження гендерних дискурсивних маркерів, зокрема хеджу you know. Обґрунтовано вживання терміну “хедж”. Аналізуючи дискурс англомовного телевізійного інтерв'ю програми CNN Larry King Live і застосовуючи комплексну методику дослідження – прагматичний, контекстуально-інтерпретаційний і адитивний аналізи, а також спираючись на лінгвістичну розвідку Дж. Холмс, функції хеджу you know виокремлено у висловлюваннях, реалізованих респондентами під час інтерв’ю. Класифікацію побудовано на двох типах висловлювань, коли мовець впевнений у своєму висловлюванні і коли мовець не впевнений у своєму висловлюванні. Відповідно, перший тип формується хеджами you know, що функціонуюють як сигналізатори спільного знання, атрибутиви та емфативи, до другого типу відносяться хеджі you know – сигналізатори фальстарту, кваліфікативи, апелятиви.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: гендер; англомовне телевізійне інтерв’ю; дискурсивний маркер; хеджинг; хедж you know
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра англійської філології
Користувач, що депонує: доцент Галина Юріївна Цапро
Дата внесення: 04 Груд 2015 08:41
Останні зміни: 04 Груд 2015 08:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11251

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу