Г. Флобер і Г. де Мопассан: ліки від боварізму

Тверітінова, Тетяна Іванівна (2013) Г. Флобер і Г. де Мопассан: ліки від боварізму Актуальні проблеми слов'янської філології. Серія: лінгвістика і літературознавство, XXVII (3). с. 398-406. ISSN ISBN 978-966-188-008-4

[thumbnail of T_Tveritinova_FIM_KSL_GI.pdf]
Перегляд
Текст
T_Tveritinova_FIM_KSL_GI.pdf

Download (538kB) | Перегляд

Анотація

В статті розглядається боварізм як намагання прожити ілюзорне життя на прикладі історії Емми Боварі з роману Г. Флобера «Пані Боварі» та Матильди Луазель з новели Г. де Мопассана «Намисто». Співставляється їхнє походження, виховання, освіта, читання книг, що спричинило формування міфу про ідеального чоловіка і справжнє щастя. Особлива увага приділяється балу в житті кожної героїні, що вплинув на їхнє подальше життя. Якщо в уяві флоберівської героїні після балу формується міф про Париж, який приводить її до загибелі, то втрата чужої дорогоцінності різко змінила життя героїні Мопассана. Ліками від боварізму, на думку письменника, стало потрясіння, пов’язане з матеріальними проблемами, і життя, сповнене відповідальності і напруженої праці.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Боварізм; ілюзії; романтичні ідеали; романтична героїня; міф про ідеального чоловіка; міф про Париж.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра світової літератури
Користувач, що депонує: Доцент Т.І. Тверітінова
Дата внесення: 30 Лист 2015 09:18
Останні зміни: 03 Черв 2016 07:37
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11319

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу