ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛЬЩІ 1918-1939 РОКІВ: ІНСТИТУЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ТА СУСПІЛЬНО- ПОЛІТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ

Гайдаш, Валентин (2015) ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛЬЩІ 1918-1939 РОКІВ: ІНСТИТУЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ТА СУСПІЛЬНО- ПОЛІТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ PhD thesis, КУ ім.Б. Грінченка.

[thumbnail of Автореферат_Гайдай В.В..pdf]
Перегляд
Текст
Автореферат_Гайдай В.В..pdf

Download (491kB) | Перегляд

Анотація

Гайдай В.В. Громадські організації Польщі 1918-1939 років: інституційний розвиток та суспільно-політична діяльність. – На правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук за спеціальністю 07.00.02 – всесвітня історія. – Київський університет імені Бориса Грінченка. – Київ, 2015. У дисертації на основі ґрунтовної бази джерел та літератури досліджено діяльність громадських організацій міжвоєнної Польщі та їх вплив на суспільно- політичне життя держави. Спираючись на здобутки вітчизняної та зарубіжної історіографії з даної проблематики, автором досліджено історичні обставини та передумови, що вплинули на проголошення незалежності Польщі у 1918 р. та простежено державотворчу традицію польської держави. В цьому контексті, також досліджено чинники, які вплинули на формування громадянського суспільства в Польщі. В дисертаційній роботі проаналізовано суспільно- політичне становище в Польщі на момент проголошення її незалежності та в перші роки становлення її як незалежної та суверенної держави, висвітлено в цьому контексті ґенезу суспільно-політичних рухів Польщі. Розкрито обставини та основні етапи діяльності громадських організацій основних верств Другої Речі Посполитої – робітників, селянства, еліти (інтелігенції, військових, духовенства), також, польської молоді, національних меншин (євреїв, українців, білорусів) та показано їх вплив на суспільно-політичне,культурне, духовне життя міжвоєнної Польщі.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: Ключевые слова: межвоенная Польша, общественные организации, крестьянство, рабочий класс, интеллигенция, молодежное движение, национальные меньшинства, общество.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра психології особистості та соціальних практик
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 16 Груд 2015 12:14
Останні зміни: 16 Груд 2015 12:14
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11818

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу