Синтаксис як лінгвальна актуалізація депресивного стану у художніх текстах(на матеріалі романів другої половини ХХ століття)

Боса, Віта Петрівна (2015) Синтаксис як лінгвальна актуалізація депресивного стану у художніх текстах(на матеріалі романів другої половини ХХ століття) In: Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток філологічних наук: європейські практики та національні перспективи», Одеса.

[thumbnail of Боса_В._П..pdf]
Перегляд
Текст
Боса_В._П..pdf

Download (182kB) | Перегляд

Анотація

Отже, при лінгвальній актуалізіції депресивного стану у художніх текстах нами було розглянуто синтаксис як засіб відображення депресивного стану, який представлений переважно однорідними членами речення, риторичними запитаннями, апосіопезисом (умовчуванням), повторами, заперечними та порівняльними зворотами, антитетичними конструкціями, складнопідрядними реченнями зі сполучниковим зв’язком або простими реченнями, асиндетоном, паралелізмом, еліптичними та емфатичними конструкціями й безособовими реченнями. Однак найчастіше саме комунікативно значуще умовчування виконує емотивну, експресивну та дисконтактну функції у художньому тексті. За допомогою умовчування, що зазвичай вербалізується як за допомогою силенціальних знаків (наприклад, лексем на позначення “тиші”), так і невербально (за допомогою три крапки), комунікативний акт стає більш експресивним та природнім.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Ключові аспекти)
Ключові слова: лингвальная актуализация депрессивного состояния, однородные члены предложения, риторические вопросы, апозиопезиз
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства
Користувач, що депонує: ст.викл. Віта Петрівна Боса
Дата внесення: 11 Груд 2015 18:19
Останні зміни: 25 Груд 2015 08:29
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11846

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу