Вплив природного довкілля на мовленнєвий розвиток дитини

Гончаренко, Алла Миколаївна (2015) Вплив природного довкілля на мовленнєвий розвиток дитини Zbiór artykułów naukowych. Konferencji Miedzynarodowej Naukowo-Praktycznej "Pedagogika. Priorytetowe obszary nauki" (29.11.2015-30.11.2015) (1). с. 65-67.

[thumbnail of A_Goncharenko_ZAN_1_IPPO.pdf]
Перегляд
Текст
A_Goncharenko_ZAN_1_IPPO.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена науковій розвідці щодо розвитку мовленнєвої компетентності дошкільників на основі спілкування з природним довкіллям. Розкриваються умови, які сприяють мовленнєвій активності дитини: уможливлюється розвиток сенсорних здібностей, формується фонетико-лексична компетентність, варіюється комунікативна взаємодія. Обґрунтовано значущість природного середовища для дитини як такого, що спонукає до логічної взаємодії, дає ключ до логіки життя та співжиття. Приділяється увага формуванню ставленню до природного довкілля як до цілісного живого організму через слово, приклади, багаторазові спостереження та вправляння. Підкреслюється, що розвиток логічного мислення і мовлення дошкільника залежить від розвивального середовища, яке стимулює до практичної, ігрової, пізнавальної діяльність.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: дошкільний вік; життєдіяльність; комунікативно-мовленнєва компетентність; мовлення; природне довкілля
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Збірники наукових праць
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра дошкільної та початкової освіти
Користувач, що депонує: Віталій Олегович Бонар
Дата внесення: 08 Січ 2016 11:04
Останні зміни: 08 Січ 2016 11:04
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/12706

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу