Поняття «competence» та «competency» в європейському та американському педагогічному просторі

Мосьпан, Наталя Вікторівна (2015) Поняття «competence» та «competency» в європейському та американському педагогічному просторі Науковий вісник Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського (4 (51)). с. 122-126.

[thumbnail of N_Mospan_CCEAPS_4_NV.pdf]
Перегляд
Текст
N_Mospan_CCEAPS_4_NV.pdf

Download (362kB) | Перегляд

Анотація

Політика інтеграції системи вищої освіти України у Європейській простір вищої освіти вимагає чіткого тлумачення та розуміння англомовної педагогічної термінології та її адаптації до вітчизняного наукового простору. У статті представлено аналіз тлумачення базових понять «competence» та «competency» у Європейському та американському педагогічному дискурсі. Матеріалом нашого дослідження слугують роботи вчених ЄС та США. Аналіз показав, що в науковому педагогічному просторі ЄС широко використовують термін «competence», тоді як теорія «competency» походить із США. Термін «competency» вважають більш точним, або просто сучасним виразом. Неоднозначність тлумачення цих понять свідчить про недосконалість концепції «competence» у педагогічній практиці.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: вища освіта; знання; компетенція; навички; термін
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра англійської філології
Користувач, що депонує: Наталя Вікторівна Мосьпан
Дата внесення: 14 Січ 2016 13:12
Останні зміни: 14 Січ 2016 13:12
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/13022

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу