Формування професійної компетентності вчителів на засадах андрагогічного підходу

Буренко, Валентина Миколаївна (2014) Формування професійної компетентності вчителів на засадах андрагогічного підходу Освіта Закарпаття (20). с. 75-79.

[thumbnail of V_Burenko_OZ_20_IPPO.pdf]
Перегляд
Текст
V_Burenko_OZ_20_IPPO.pdf

Download (7MB) | Перегляд
[thumbnail of V_Burenko_OZ_20_IPPO.pdf]
Перегляд
Текст
V_Burenko_OZ_20_IPPO.pdf

Download (7MB) | Перегляд

Анотація

В статті розглянуто основні аспекти формування професійної компетентності вчителів за умов підвищення якості післядипломної педагогічної освіти, що базується на компетентісному та особистісно зорієнтованому підходах. На сучасному стані розвитку післядипломної освіти зміщення акценту на самоосвітню діяльність відбувається з урахуванням основних принципів андрагогіки. В статті обґрунтовано поняття андрагогічного підходу на різних рівнях навчання дорослих: особистісному, діяльнісно-рольовому, процесуальному , окреслені шляхи досягнення оптимальних результатів з опорою на практичні дослідження.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: післядипломна освіта; андрагогіка; андрагогічний підхід; компетентність; рівні освіти дорослих
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра мовно-літературної освіти
Користувач, що депонує: Людмила Миколаївна Жарікова
Дата внесення: 21 Січ 2016 13:06
Останні зміни: 21 Січ 2016 13:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/13457

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу