Аналіз методів оцінки фінансового стану підприємства

Сосновська, Ольга Олександрівна та Шевченко, Олеся Сергіївна (2015) Аналіз методів оцінки фінансового стану підприємства Економіка і управління. с. 87-92.

[thumbnail of O_Sosnovska_O_Shevchenko_EU_1_IS.pdf]
Перегляд
Текст
O_Sosnovska_O_Shevchenko_EU_1_IS.pdf

Download (189kB) | Перегляд

Анотація

У статті висвітлена сутність фінансового стану підприємства, представлені існуючі методи оцінки фінансового стану підприємства. Мета оцінки полягає не тільки в тому, щоб встановити та оцінити фінансовий стан підприємства, а також і в тому, щоб постійно проводити роботу, спрямовану на його покращення. Оцінка фінансового стану показує, по яким конкретним напрямкам необхідно вести цю роботу. У відповідності з цим результати оцінки дають відповідь на питання, які найважливіші засоби покращення фінансового стану підприємства в конкретний період його діяльності. У сучасних умовах розвитку економіки зростає актуальність питань, пов’язаних з вибором системи методів оцінки фінансового стану підприємства, оскільки саме вірний вибір, послідовність та методика розрахунків фінансових показників дозволить підвищити фінансову стійкість підприємства. Ці питання мають народногосподарське та соціальне значення, оскільки життєвий рівень громадян України, соціальний мир та злагода у суспільстві визначається стійким фінансовим станом підприємств, а нестійкий фінансовий стан та банкрутство підприємств породжують безробіття, низький рівень життя та соціальну напругу у суспільстві, конфлікти між роботодавцями та найманою робочою силою.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: оцінка фінансового стану підприємства; матрична модель; ліквідність; фінансова стійкість; ділова активність; рентабельність
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: Sosnovska Ольга Александровна Сосновская
Дата внесення: 21 Січ 2016 14:21
Останні зміни: 21 Січ 2016 14:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/13602

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу