Вплив темперамента студента на його тривожність

Неведомська, Євгенія Олексіївна та Михайловська, Таїсія Олексіївна (2016) Вплив темперамента студента на його тривожність Щомісячний науковий журнал «Smart and Young», 1 (3). с. 145-151.

[thumbnail of Nevedomskaya_SY_Journal_3 (1) (2).pdf]
Перегляд
Текст
Nevedomskaya_SY_Journal_3 (1) (2).pdf

Download (340kB) | Перегляд

Анотація

У статті розкрито поняття «тривожність», зроблено порівняльний аналіз понять «тривожність», «тривога», «страх», проаналізовано наукову літературу з проблеми тривожності. Об’єкт дослідження – тривожність студента. Мета – виявлення залежності рівнів тривожності студентів від їхнього темпераменту. Методи дослідження – аналіз наукової літератури з проблеми дослідження, анкетування студентів, психологічні методи дослідження, математична обробка результатів. Методики дослідження для встановлення рівнів реактивної та особистісної тривожності студентів за Ч. Д. Спілбергером і визначення їхнього типу темпераменту за Г. Айзенком. Дослідженням доведено, що рівень тривожності студента залежить від його типу темпераменту. Такі дані стануть у нагоді педагогам під час навчально-виховного процесу. Розроблено рекомендації педагогам вищих навчальних закладів щодо оптимізації рівня тривожності студентів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: темперамент; тривожність; рівні тривожності; тривога; страх; ситуативна тривожність; особистісна тривожність.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра анатомії і фізіології людини
Користувач, що депонує: Олеся Володимирівна Тимчик
Дата внесення: 20 Трав 2016 06:14
Останні зміни: 10 Січ 2017 08:08
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14487

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу